به گزارش بوشهر ۲۴؛ فرهاد سهرابی در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: در زمان کنونی کیفیت آب شرب استان بوشهر از نظر فاکتورهای شیمیایی و فیزیکی همچون PH، کدر بودن، EC میزان سدیم، پتاسیم و کلر،همچنین وضعیت بهداشتی آن در ۴ ایستگاه کنگان، گناوه، برازجان و بوشهر مورد ارزیابی و پایش قرار میگیرد.
سهرابی ادامه داد: آب ورودی از خط لوله کوثر و کازرون طبق استاندارد “۵۳-۱۰” که یک رفرنس برای آب شرب است مورد ارزیابی قرار میگیرد، بر اساس آخرین ارزیابیهای انجام گرفته فاکتورهای تعریف شده در این استاندارد که به آنها اصطلاحا TDS نیز گفته میشود رقمی متناسب با حد مجاز و مفید برای سلامت انسان را نشان میدهد که به تعبیری این امر حاکی از کیفیت مطلوب آب شرب استان بوشهر است.
وی یادآور شد: در نخستین گام آب جریان یافته در لولههای انتقال، مورد گندزدایی قرار میگیرند که در زمان کنونی ۱۹۰ ایستگاه گندزدا با ۲۰۰ اپراتور نسبت به پایش و سالم سازی آب شرب در سراسر استان بوشهر به شکل شبانه روزی فعالیت میکنند و در آخرین قدم نیز اطلاعات و نتایج تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده از بررسیهای روزانه برای بررسی نهایی، تایید و مستندسازی به همکاران ستادی ارجاع داده میشود.
سهرابی اضافه کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، پارامترهای استاندارد آب شرب در مسیر انتقال آب به خانههای مردم نیز توسط دستگاههایی که در لولههای انتقال تعبیه شدهاست مورد پایش قرار میگیرد و اطلاعات و تغییرات موجود در آب را به شکل برخط و در قالب پیامک برای اپراتورها ارسال میکنند که بر همین اساس و با توجه به نتایج بدست آمده تاکنون مشکل یا تغییر محسوس و قابل توجهی در کیفیت آب گزارش نشدهاست.
مدیرمرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان بوشهر اظهار کرد: علاوه بر عملیات کنترل کیفیت آب توسط کارکنان این نهاد، دانشگاه علوم پزشکی نیز روزانه کیفیت آب شرب مناطق مختلف این استان را مورد ارزیابی قرار میدهد.
سهرابی ادامه داد: در استان بوشهر تاکنون هیچ گونه فلزات سنگین همچون سرب و کادمیوم مشاهده نشدهاست و آب شرب ورودی به خانههای مردم نه تنها عاری از هر گونه مواد سمی و مضر است بلکه یکی از با کیفیت ترین آبهای مورد نیاز برای بدن انسان است.
وی ضمن اشاره به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب شرب و پرهیز از هدر دادن آن بیان کرد: امروزه برخی رفتارهای غلط در شیوه زندگی مردم موجب مصرف بالای آب شرب شدهاست و دستگاههای تصفیه آب خانگی یکی از این موارد است.
سهرابی افزود: هر دستگاه تصفیه آب خانگی بابت یک لیتر آب تصفیه شده رقمی بین ۲ تا ۳ لیتر آب را هدر میدهد، بدین معنی که بابت یک مخزن ۱۰ لیتری آب تصفیه شده، ۳۰ لیتر آب در فاضلاب رها میشود، صحت و سقم این امر را براحتی میتوانید با قراردادن لوله آب خروجی این دستگاه در یک منبع آب امتحان کرده و میزان هدر رفت را اندازه گیری کنید.
وی تاکید کرد: یکی از لولههای خروجی این دستگاهها به فاضلاب منتهی میشود که علاوه بر ورود باکتری، میکروب و ریز فاکتورهای بیماری زا که با چشم قابل مشاهده نیستند موجب ورود بوی بد به آب مورد استفاده مردم نیز میشود.
سهرابی اضافه کرد: مخازن پلاستیکی سفید رنگی که در زیر سینکهای ظرفشویی یا محلهای تعبیه شده برای این امر قرار میگیرد پس از مدتی به منبعی از جلبک و فاکتورهای بیماری زای میکروسکوپی بدل میشود که نوشیدن آن موجب آسیبهای جدی به بدن میشود.
سهرابی یادآور شد: برخی گمان میکنند روشنی بیش از اندازه آبی که آنها میآشامند یا با آن چای درست میکنند گواه بر کیفیت آب مورد استفاده آنها است و این امر را مدیون دستگاههای تصفیه میدانند، در حالی که با توجه به تحقیقات به عمل آمده، آنچه امروزه دستگاههای تصفیه خانگی به مردم تحویل میدهند “آب مقطر” است و فاقد هر گونه خاصیت و مواد معدنی برای بدن است.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: جلوی ضرر را هر زمان که بگیری منفعت است و پیشنهاد میشود استفاده از این دستگاهها مورد بازبینی و بررسی قرار گیرد و نصب آن با تحقیق و براساس آگاهی انجام شود.
