۱۶ آبان ۱۴۰۴

بوشهر ۲۴: خدمه مأموریت‌های شنژو ۲۰ و ۲۱ با استفاده از اجاق پیشرفته‌ای که مخصوص شرایط بی‌وزنی طراحی شده، موفق شدند غذا را بدون دود و روغن بپزند؛ نقطه‌عطفی در رفاه فضایی و نوآوری فناوری چین.

63643541

به گز ارش بوشهر ۲۴ به نقل از خبرگزاری مهر؛ خدمه مأموریت‌های شنژو ۲۰ و ۲۱ برای نخستین بار از یک اجاق جدید برای پخت غذا و لذت بردن از باربیکیوی فضایی استفاده کردند. این نقطه عطفی در حوزه نوآوری در ایستگاه فضایی به حساب می‌آید.

به گفته این سازمان اجاق مذکور بخشی از تلاش‌های شرکت برای ارتقای کیفیت زندگی فضانوردان در مأموریت‌های فضایی طولانی است. این ابزار که برای مقابله با چالش‌های میکرو گرانش طراحی شده، می‌تواند بدون دود و روغن غذا را بپزد و همزمان استانداردهای سختگیرانه کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای را رعایت کند.

ظبلا

لیو ویبو از مرکز فضانوردی چین در این باره می‌گوید: اجاق گاز بدون دود و روغن پس از دستیابی به دستاوردی فنی در حوزه کنترل دما، جمع آوری رسوبات، کاتالیز دمای بالا، فیلتر چندلایه و دیگر فناوری‌ها، می‌تواند در مدار زمین غذا بپزد. این اجاق می‌تواند به طور مداوم و قابل اعتماد بیش از ۵۰۰ چرخه فعالیت کند.

هرچند یک بار در ایستگاه فضایی بین المللی به عنوان آزمایش بیسکوئیت‌هایی با چیپس شکلاتی پخته شد، به نظر می‌رسد اجاق چینی بسیار قدرتمندتر و عملیاتی تر باشد.

لینک کوتاه:
https://booshehr24.ir/?p=24744

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین خبرها