پیام بوشهر: یکی از مطالبات دیرینه مردم استان بوشهر بهعنوان خواسته تاریخی این استان، تأمین آب آشامیدنی است چراکه استان بوشهر در جنوب کشور از منابع فقیر تأمین آب مواجه است و همواره آب شرب مردم از دیگر استانها تأمین میشود.
به گزارش پیام بوشهر؛ تداوم خشکسالیها و کاهش بارش باران در فصل زمستان گذشته بر مشکلات تأمین آب استان بوشهر افزود بهگونهای که همه دشتهای استان ممنوعه و غیر قابل بهرهبرداری کرده است.
سفرههای آب زیر زمینی استان بوشهر به سبب وجود کاهش باران، ادامه خشکسالیها، حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه آب از آنها صدمه دیده و اکنون بیشتر چاهها غیر قابل استفاده و از حیّز انتفاع خارج شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در گفتگو با «پیام بوشهر» اظهار داشت: بیش از ۸۵ درصد آب شرب استان بوشهر در خارج از استان از خطوط انتقال طولانی تأمین میشود، ضمن اینکه ۳۸ هزار مترمکعب در شبانهروز آب شرب استان از طریق شیرینسازی آب دریا در بوشهر و کنگان تولید میشود.
عبدالحمید حمزه پور افزود: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، باید به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب پروژه آبشیرینکن در نقاط مختلف شهری و روستایی استان بوشهر برسیم.
وی بزرگترین پروژه آبشیرینکن بوشهر را به ظرفیت ۳۵ هزار مترمکعب در محله سرتل بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: این پروژه پیشرفت ۷۰ درصدی دارد که بر اساس وعده مجری این پروژه، فاز نخست آن به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در ماههای آینده وارد مدار میشود.
حمزهپور، پروژه بعدی آبشیرینکن بوشهر را به ظرفیت ۱۷ هزار مترمکعب دانست و بیان کرد: در این راستا پروژه آبشیرینکن به ظرفیت ۲۸ هزار مترمکعب در سیراف کنگان برای تأمین آب شهرستان جم در حال اجرا است.
وی آبشیرینکن منطقه وحدتیه – دالکی به ظرفیت ۶۵۰۰ مترمکعب و پروژههای شیرینسازی آب دریا در روستاهای هلیله – بندرگاه، شیف هر کدام به ظرفیت یکهزار مترمکعب را از دیگر پروژههای تأمین آب دانست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از افتتاح فاز نخست پروژه آبشیرینکن ۱۷ هزار مترمکعب بوشهر در ماه آینده خبر داد و خاطر نشان کرد: ظرفیت تولید آب از فاز نخست این پروژهها ۱۷ هزار مترمکعب است.