۵ خرداد ۱۴۰۴

بوشهر۲۴: رئیس دادگستری استان بوشهر گفت: برنامه‌های خوبی برای بازپس‌گیری زمین‌های دولتی از دست متصرفان غیرقانونی تدوین شده و در سال گذشته یکهزار و ۸۱ هکتار از این اراضی در این استان به دولت بازگردانده شد.

به گزارش بوشهر۲۴ به نقل از ایرنا؛ مهدی مهرانگیز روز یکشنبه درجلسه شورای حفظ حقوق بیت المال استان بوشهر افزود: باز پس‌گیری زمین‌ها و اموال دولتی تصرف شده توسط سودجویان باید قبل از پیشرفت فیزیکی و رشد درختان کاشته شده در آنها و در زمان مناسب انجام شود.


مهرانگیز به اقدامات موثر مدیریت امور اراضی و شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر اشاره کرد و گفت: برنامه‌های مدون برای برگزاری جلسات به صورت دو ماهه و با پشتیبانی دستگاه‌های ذیربط برای بازپس گیری زمین‌های دولتی تصرف شده توسط سودجویان، در نظر گرفته شده‌است.
وی افزود: از هموطنان تقاضا می‌شود پیش از خرید زمین، چاه و یا باغ کشاورزی به اصالت سند و برخورداری از شرایط قانونی اطمینان حاص کنند.

مدیر امور اراضی با تاکید بر لزوم شناسایی سریع تغییر کاربری‌های غیرمجاز، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۶۳ مورد قلع و قمع زمین‌های دارای تغییر کاربری غیر مجاز و ۶۸ مورد احکام قطعی اجرا شده‌ که بیشترین آمار مربوط به شهرستان‌های تنگستان و دشتستان بوده است.

وی همچنین از شناسایی ۲۲۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در سال جاری خبر داد و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت شوراهای محلی، دهیاری‌ها و مراکز خدمات کشاورزی برای تقویت نظارت و پیشگیری از تخلفات شد.

مدیر امور اراضی استان بوشهر با تاکید بر ضرورت اجرای سریع احکام قلع و قمع ساخت‌وسازهای غیرمجاز، تصریح کرد: در سال گذشته ۶۹۳ مورد تخلف بر اساس تبصره دو ماده ۱۰ با دستور دادستان پیگیری و برای هفت مورد ماده ۳ قانون حفظ کاربری اعمال شد، همچنین در سال جاری ۶۳ پرونده مرتبط با این تبصره به نتیجه رسیده‌است.
احمد مشایخی بیان کرد: حفاظت از اراضی کشاورزی بدون مشارکت مردم و نهادهای محلی امکان‌پذیر نیست.
وی اضافه کرد:همکاری با اصحاب رسانه، فضای مجازی و مراکز خدمات کشاورزی و فضای مجازی برای انتشار موشن‌گرافی، پوستر و اینفوگرافیک با هدف فرهنگ سازی و افزایش حساسیت عمومی انجام شده‌است.
مشایخی بیان کرد: کمبود ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین و دستگاه‌های ردیاب ماهواره ای همچون Gps از عمده مشکلات موجود در زمینه اعاده زمین‌های دولتی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: این شرکت کمبود ماشین آلات نیمه سنگین و ادوات لازم برای تخریب چاه‌های غیر مجاز را با انعقاد قرارداد با شرکت‌های خصوصی برطرف کرد.
علی محمدی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۰ حلقه چاه غیر مجاز تخریب و از مدار خارج شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۰ مورد احکام قطعی برای اعاده زمین‌های دولتی اجرا شد که بیشترین آن در شهرستان دشتستان است.
عبدالحسین گرشاسبی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات این سازمان برای بازپس‌گیری زمین‌های غیر مجاز وجود درخت‌های ثمرده دارای سنین بالا است که تخریب آنها را از بعد تقدس و ارزش غذایی با مشکل مواجه می‌کند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today