بوشهر ۲۴: هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نسبت به قصد رژیم صهیونیستی برای خالی کردن نوار غزه از ساکنان آن هشدار داد. فیدان در گفت وگو با شبکه NTV ترکیه گفت: (رژیم) اسرائیل میخواهد با افزایش مشکلات و رنجهای مردم غزه و درخواست از برخی کشورها برای پذیرش آنها، نوار غزه را خالی کند.
به گزراش بوشهر ۲۴ به نقل از ایرنا؛ وی افزود: (رژیم) اسرائیل از یک سو به تخریب زیرساختهای نوار غزه و ایجاد گرسنگی و قحطی و کشتار ساکنان آن میپردازد و از سوی دیگر افسران اطلاعاتی آن با سفر به دیگر کشورها، برای راضی کردن آنها به پذیرش شمار زیادی از ساکنان آواره نوار غزه تلاش میکنند.
فیدان گفت: (رژیم) اسرائیل اوضاع معیشتی نوار غزه را پیچیده میکند و زمانی که برخی کشورها آمادگی و موافقت خود را با پذیرش آوارگان فلسطینی اعلام کنند، طرح خود برای تخلیه نوار غزه را اجرا میکند.
وی با تاکید براینکه باید از اجرای چنین طرحی جلوگیری کرد، افزود: آنکارا با کشورهای مشخصی مذاکره میکند و به آنها در این باره هشدار میدهد اما همه جهان باید برای مقابله با چنین طرحی آماده باشند.
«نبیل ابوردینه» سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین پیش تر ضمن هشدار درباره خطرات جدی تهدید رژیم صهیونیستی برای انجام بزرگترین عملیات آوارهسازی فلسطینیان در غزه به عنوان مقدمهای برای انجام عملیات نظامی ویرانگر در این منطقه، خواستار اقدام دولت آمریکا برای توقف این تهدیدات شده بود.
وی گفت: دولت آمریکا اگر واقعا به دنبال تحقق ثبات در منطقه است، مقامات رژیم اشغالگر را به توقف این تهدیدات و برقراری آتشبس وادار کند.
ابوردینه افزود: تحرکات اسرائیل بیانگر تلاش آشکار آن برای به شکست کشاندن همه تلاشهای مربوط به برقراری آتشبس و توقف جنگ است.
سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین تأکید کرد: هر گونه رویکردی که حقوق ملت فلسطین را مطابق با قانون بینالمللی برای ایجاد کشور مستقل به پایتختی قدس شرقی در مرزهای سال ۱۹۶۷ محقق نکند، محکوم به شکست است و هیچ صلح و امنیتی به بار نمیآورد بلکه کل منطقه را به سمت آشفتگی و بیثباتی سوق میدهد.
رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورَد.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه، آتشبس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زد و از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.